« » Mai 2023
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304

Gjesteboka

Skriv deg inn

hey Speidar

Veldig interessant initiativ.

Sendt av tannklinikk den 23. februar 2017 (heimeside)

Speideraksjonen 2008

Start forberedelsene til Speideraksjonen 2008 nå! Tipshefte, ny spennende dvd-film og annet materiell akal nå være ute hos alle grupper.

Speideraksjonen 2008 finner sted i uke 17, altså 19. til 27. april. Som i fjor har Norges speiderforbund sammen med Flyktninghjelpen valgt Sri Lanka som fokus for aksjonen. I landsbyen Vakarai skal vi bygge et aktivitetshus for barn og ungdom for en stor del av pengene som samles inn. Målet for årets aksjon er altså noe helt konkret, og vi vil kunne se det ferdige resultatet når det tas i bruk! Årets speiderambassadør, Anders Myhr Nielsen i Kjelsåsspeiderne i Oslo, var i januar på Sri Lanka sammen med Flyktninghjelpen og så stedet og møtte barna aktivitetshuset skal bygges for. I første utgave av Speideren i 2008, kan du lese mye om besøket, barna i Vakarai og hva som har skjedd på Sri Lanka det siste året, blant annet.

I begynnelsen av mars måned ble materiell til speideraksjonen sendt ut til alle grupper. I sendingen finner dere en spennende og annerledes film, der dere får være med speiderambassadøren og se hva han opplevde på Sri Lanka. Dere finner også et tipshefte, hvor det er opplegg for minst to speidermøter og mye annen informasjon om aksjonen.

Ordningen med lokale aksjonsledere videreføres, og aksjonslederne kan meldes inn til prosjektleder Bodil Tærud Day (bodil.taerud.day@speiding.no), med navn, adresse og e-post.

Husk at speideraksjonen er en informasjonskampanje, i tillegg til en innsamlingskampanje. Forberedelsene til aksjonen kan gjerne gå over et par speidermøter forut for aksjonsuka. Sett av tid på terminlista til dette og start planleggingen, informasjon og gode møteopplegg finner dere altså i materiellpakken dere har mottatt. Her finner dere også eksempler på blant annet deltakermerke og annet dere trenger flere av, og dette bestiller dere fra forbundskontoret.

Grupper og kretser som ønsker besøk i februar eller mars, kan sende beskjed om tid og sted til Bodil. Et besøk fra Flyktninghjelpens informatører kan også være en god møteidé. Kontakt Flyktninghjelpen på e-post informatorkorpset@nrc.no for mer informasjon.

Media
Oppslag i mediene før aksjonen kan bidra til å gi mer penger i bøssene. Da får kanskje folk med seg at dere kommer! Oppslag under eller i etterkant av speideraksjonen er en fin måte å vise dere fram i lokalmiljøet og vise at speidere tar ansvar! Det er ofte ikke så vanskelig å komme på trykk i aviser, så det er bare å ta mot til seg og komme over den bittelille terskelen med å ringe den lokale avisa.

Med vennlig hilsen
Norges Speiderforbund

Sendt av Norges Speiderforbund den 29. juni 2008 (heimeside)

God jul!

Vil ønske ei riktig god jul til Eirik og Johan, og takke for ein fin haust i Førde Speidargruppe! Gler oss til nye speidardagar utover vinteren!
Helsing Andreas m/foreldre

Sendt av Andreas m/foreldre den 27. desember 2007

...

Fant ikkje på noken tittel til detta innlegget så ... vart tittelen no. Overraska over at Førde speidargruppe er oppe og går fortsatt! Positivt selfølgelig! Er vel Eirik som har æra for detta no som Paul sluttar. Tragisk det sjølv om eg ikkje er speider lenger. Hadde det fint som speider. Lærte knutar og førstehjelp og masse meir, men måtte kutte ut speideren pga. fotball. Men er bra at Førde fortsatt har ei gruppe. Er det akkuratt nok speidarar eller er her en del?

Og så lurte eg på om Førde deltok i KBK i år? Om ja, korleis gjekk det då? Litt spent siden eg var med å vinne 3KBK på rad: 2004, 2005 og 2006! Og det var dei einaste gangane gruppa mi deltok. 3/3 poeng er jo bra!

Lykke til vidare!
Helsing speiderveteranen Sindre! Hehe!

Sendt av Sindre den 08. juli 2007

God påske!

Eg ynskjer å nytte høvet til å ynskje alle dei flinke Førde-speidarane ei riktig god påske.

Sendt av Speidarguten den 09. april 2007

Skriv deg inn